LISA - 9 RÅD FÖR ATT UNDVIKA FÖRKYLNING

1. Var positiv. Negativa tankar, en trist syn på tillvaron och stress är saker som knappast förbättrar immunförsvaret. Håll dig glad och optimistisk!

2. Umgås med dina vänner. Det ska tydligen vara så att de med fler vänner är sjuka mindre. Ett bra socialt nätverk stärker immunförsvaret och motståndskraften mot virus.

3. Rör på dig. Med rörelse stärker du motståndskraften och håller förkylningen på avstånd. Tränar du utomhus stärker dessutom den kyliga luften slemmhinnorna.

4. Tvätta händerna och håll andan. Förkylningar smittar ofta mellan händerna i kontakt med näsa och ögon. Så tvätta händerna ofta. Och se till att inte andas om någon nyser dig rakt i ansiktet!

5. Håll fötterna varma. De med kalla fötter blir förkylda lättare.

6. Ät bra och varierat. Se till att få i dig alla näringsämnen du behöver och ät mycket frukt och grönt. Speciellt ingefära och vitlök är kända för att vara bra vid förkylning.

7. Fyll på med D-vitamin. Det är viktigt för att stärka immunförsvaret. På vintern när vi inte får lika mycket solljus är det lätt att man får brist av D-vitamin. Ät fet fisk och ta vara på solen. Det kan eventuellt vara aktuellt med kosttillskott.

8. Stressa inte! Stress sänker motståndskraften, så håll dig lugn.

9. Rök inte. Att röka fördubblar risken att bli förkyld. Dessutom får du lättare lunginflammation.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0