LISA - SKIPPA JULSTRESSEN!

Nu när december kommer är det många som bara stressar över allt som ska hinnas med innan jul istället för att njuta av julmyset och stämningen. Man glömmer bort att ta vara på tiden innan jul och stressar sig igenom veckorna före julafton för att sedan kunna skapa den perfekta julhelgen. Det tycker jag är synd. För mig är tiden innan jul minst lika viktig. Det är ju då man verkligen uppskattar pyntet, jullåtarna, ljusen, glöggen, godiset och allt vad det nu är.


Det är synd att julen numera handlar så mycket om det materiella. Julklappar för enorma summor sammanlagt och mat som vi inte ens äter upp allt utav. Slappna av istället för att stressa ihop en massa julklappar till alla du känner och köpa och tillaga mängder av mat Du lägger själv ribban för vilken nivå du vill ha på dina julförberedelser. Välj ut vilka du vill köpa julklappar till och lägg lite mer krut på de klapparna, tänk på att en present även kan vara något ätbart eller varför inte en upplevelse? Då slipper du trängas med alla galna konsumenter på stan. När det gäller julmaten så kan man ju faktiskt prioritera det man tycker är godast, köpa i mindre mängder och köpa färdigt vissa saker. Jag tycker faktiskt att det är okej att fuska, i alla fall om det gör julen mindre stressig och mer härlig. Och vill du göra eget julgodis och annat gott som faktiskt är godast hemgjort så behöver du ju inte göra så stora satser. Dels är det inte roligt att göra 500 lussekatter överdrivet med knäck, det skapar bara stress och irritation. Och sedan ger det inte något att göra enorma satser eftersom de flesta ändå brukar vara less på allt julgodis efter jul.


Att gå ihop om julmaten är perfekt om man är flera. Någon fixar skinkan, en annan knäck och en tredje glögg osv. Gör det inte så märkvärdigt! Det är ju faktiskt sällskapet som är viktigast.

För mig är julen tiden på året då man får mysa extra mycket tillsammans med de man tycker om. Tycker du att stressen tar över julen så stanna upp och prioritera! Du väljer faktiskt själv…Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0