JENNY - 10 TIPS PÅ BÄTTRE SJÄLVKÄNSLA

 

 1. Om man har låg självkänsla fastnar man lätt i negativa tankar om hur dålig man är. När man har tankar om att man är dålig kan man försöka bryta dem genom att fråga sig själv: hjälper det mig att tänka så här? Är det verkligen sant att jag inte är bra på någonting?

 

 1. Man kan också fundera på vilka egenskaper man tycker om hos andra. Vad är egentligen viktigt? Att vara ”snygg” enligt rådande ideal, bäst på proven i skolan eller att man är en nyfiken, omtänksam, klok, fantasifull eller modig person som vågar vara sig själv?

 

 

 1. Lyssna på dig själv. Tänk på vad du säger till dig själv och analysera det. T.ex.
  framför spegeln "usch, vad ful jag är". Tycker du att någon annan borde tänka så om sig själv? Tänk på varje gång du kritiserar dig själv och sluta med det.

 

 1. Självkänslan hör ihop med ens samvete. Om man är elak, får man dåligt samvete och mår dåligt. Motsatsen sker om man är en god och snäll människa, då mår man bättre och får också ett bättre självförtroende.

 

 

 1. Man kan bli bättre på att ta emot beröm och komplimanger. Istället för att tycka att det känns pinsamt, kan man ta ett djupt andetag, säga tack och låta det som personen säger sjunka in och tillåta sig att vara glad för det.

 

 1. Sätt upp mål för din dag, till exempel att du ska göra något som du tycker om eller något som du aldrig har gjort förut och strunta i om det gick bra eller dåligt, blev fult eller fint.

 

 

 1. Skapa din drömlista. Skriv ned allt du vill med ditt liv, vad du vill bli, vad som gör dig glad, vart du vill åka och hur du vill utvecklas.

 

 1. Sluta jämföra dig med andra. Du ska utgå från dig själv, alla människor är olika och
  man är bra på olika saker. Acceptera dig själv och försök inte vara någon annan.

 

 

 1. Skriv upp saker som du tycker om hos dig själv.

 

 1. Kramas mycket!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0