LISA - VARIERAD TRÄNING

Det bästa för kroppen är en blandning av uthållighetsträning, styrketräning, koordinationsträning och avspänning. Jag är en av dem som lätt fastnar för vissa aktiviteter, även om alla delar ingår mer eller mindre i min träning så blir det oftast ganska enformigt. Visst är huvudsaken att man rör på sig, det är ju ändå det viktigaste. Men för att träningen ska bli så bra som möjligt för dig och din kropp är variation avgörande.  


Oavsett vad du har för mål med träningen är variationen viktig. När kroppen utsätts för olika aktiviteter hinner den inte vänja sig vid enbart en övning och då kommer du märka en förbättring i resultatet.


Variation i träningen är också en förutsättning om man vill att träningen ska kännas rolig och motiverande i längden. Visst kan en rätt enformig träning vara okej ett tag men man brukar oftast bli less då en längre tid gått och risken är kanske att man lägger av helt eller drabbas av skador.  


Om man lägger upp två exempel ser man rätt tydligt vad som är hyggligast för kroppen:
1. Löpning 5 dagar i veckan, ett pass spinning
eller
2. Yoga en gång i veckan, löpning en gång, två pass skivstång

Precis som med allt annat tröttnar vi utan variation och vill man att träningen ska vara en positiv vana i vardagen är det smart att prova olika aktiviteter.    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0