JENNY - OLIKA PROTEINER

De är inte lätt att veta vilket protein pulver man ska köpa och vilket som är bäst och mest prisvärt. Men jag har läst på mig och kollat runt lite överallt och jag tror jag har bestämt mig för vilket jag sak beställa hem.

De är så här att protein det ökar återhämtningen, förbättrar blodsocker och blodfettvärden samt minskar kroppsfettet. Till skillnad från kolhydrater höjer inte protein insulinnivåerna nämnvärt och din förbränning hålls hög. Protein är ett näringsämne som kräver mer energi än övriga då det ska förbrukas i kroppen. Detta höjer din kroppstemperatur, vilket i sin tur leder till en högre fettförbränning.

De olika proteinerna som finns är

VASSLE (WHEY):
Vill du ha ett riktigt högkvalitativt proteintillskott är det utan tvekan vassle du ska välja.
Det finns flera olika typer av vasslen och här följer 3 av dem:

Isolat

- Renat från laktos, salter och mjölkfett är isolat den renaste formen av vassleprotein.

Koncentrat

- Rikt på immunoglobuliner som hjälper immunförsvaret, innehåller ett brett spektrum av olika vassleproteinfraktioner.

Hydrolysat

-
Är ett förspjälkat protein vilket innebär att proteinerna behandlats med enzymer som klippt sönder vassleproteinerna i små fragment. Dessa fragment tas upp blixtsnabbt och ger dina muskler en kraftigt anabol signal = snabbt!

Vassleprotein fungerar perfekt som ett tillskott då du snabbt behöver tillföra proteiner till kroppen och dess muskler, exempelvis efter träning.

KASEIN:
Kasein är ett stort protein med en komplicerad struktur som tar lång tid för kroppen att bryta ner. Till skillnad från de pastöriserade mjölkprodukter du finner i livsmedelsbutiker är det micellulära kaseinet (som du kan köpa i pulverform) inte denaturerat d.v.s. det har kvar sin naturliga struktur vilket är nödvändigt för att upptaget ska vara långsamt.

Rent kasein har ett ganska lågt biologiskt värde och man måste därför komplettera kaseinet med någon annan bra proteinkälla. Förutsatt att kaseinet inte är denaturerat tar total absorption ca 8h vilket gör kasein till det perfekta proteinet innan sänggående.

En blandning av vassle och kasein är ett ultimat tillskott som mellanmål då det inte finns tid för ett ordentligt mål med riktig mat.

ÄGGPROTEIN

Äggprotein är ett av de mest underskattade proteinkällorna, med ett biologiskt värde som är i princip lika högt som för vassle och ett upptag som är långsammare, är äggprotein det perfekta mellanmålet för ökad fettfri muskelmassa.

Vid alla tillfällen utom i samband med träning är ägg bättre än vassle. Ett äggprotein innehåller alla fördelar som ett riktigt ägg har, men ofta har man tagit bort kolesterol och fett i pulverformen.

Dessutom är äggprotein rik på de antioxidativa aminosyrorna metionin och treonin.

SOJA
Soja är ett fullvärdigt protein vilket innebär att du får i dig alla essentiella aminosyror bara genom att äta soja.

Att äta vanlig soja eller billiga sojaproteiner kan vara mindre bra för män då det innehåller östrogenliknande ämnen. Ofta är dessa ämnen bortrensade i pulverformen. Sojaprotein är ett mycket bra protein då det är långsamt och mättar bra, perfekt som ett mellanmål! Och även perfekt för vegetarianer med flera. Soja har också ett högre biologiskt värde än kasein.

Själv ska jag satsa på ett vassle protein som heter Dalblads Whey Class+. De innehåller alla de nödvändiga aminosyrorna för såväl tillväxt som reparation av muskulaturen. Den har en låg fett- och kolhydrathalt och består av högvärdiga proteiner som lämpar sig både för motionär som för elitidrottare.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0