LISA - VEGETARISK PYTT
Eftersom det bara var jag och mamma som skulle äta så gjorde jag en vegetarisk rätt. Mina småbrorsor är inte allt för förtjusta i det. Det blev en vegetarisk pytt i panna på det vi hade hemma. Gillar att experimentera lite i köket, blir nästan bäst då av någon anledning..
Här är receptet i alla fall. Det blev ca 3 portioner, beroende på hur hungrig man är. Och vill man kan man ju servera det som tillbehör tillsammans med kött/fisk/kyckling. Det är säkert också gott.
olja/smör att steka i
2 potatisar
1 stor morot
1 liten bit kålrot
1 liten bit vitkål
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1/2 burk majs
lite frysta haricot verts
liten bit zuccini
svarta bönor (färdig förpackning)
valfria kryddor (jag tog basilika, cayenne, paprika)
salt och peppar
Skala det som behövs. Hacka potatis, morot och kålrot i små bitar. Stek i smör/olja en liten stund. Tillsätt hackad/strimlad vitkål, hackad rödlök och riven vitlök. Fräs lite till. Lägg till majs, haricot verts och zuccini. I slutet häller du på bönor (välj mängd själv) och kryddar efter eget tycke och smak.
Servera gärna med ruccolasallad och fetaost plus en röra på keso blandat med grön pesto (glömde det innan bilden togs). Mycket gott enligt mig (och mamma!) En av mina favvo veg-rätter faktiskt.
Man ser inte så mycket av pytten under allt annat tjaffs, men en bild är det i alla fall.