LISA - VARDAGSMOTION

För att må bra ska man inte behöva gå på tunga träningspass om man inte vill, det finns enklare sätt att röra på sig. Den rörelsen som sker i vardagen är minst lika viktig, nästan viktigare skulle nog jag säga. Många av oss sitter stilla större delen av dagen och då är det extra viktigt att man tänker på att röra på kroppen under dagen för att slippa skador och andra tråkiga effekter. De säger ju att man ska vara aktiv 30-60 minuter per dag och bor man hyffsat centralt behöver den tiden inte vara speciellt svår att nå upp till. Cykla och gå dit du ska istället för att ta bilen är kanske de mest kända sätten att vardagsmotionera på. Då spar du dessutom på både pengar och miljö samtidigt som du får motion och frisk luft. Jag tycker att det är perfekt att starta dagen med en cykeltur, man piggnar till och känner sig mer redo för dagen. Vissa dagar är inte lika roliga som andra men det går faktiskt att cykla året runt, men visst får man göra undantag vid snöoväder och iskalla temperaturer.

 

Men det finns andra sätt att vardagsmotionera på också. Åker du buss kan du ju alltid hoppa av någon hållplats tidigare. Välj trappor istället för rulltrappor och hissar. Att åka madrass och springa upp och ner för en pulkabacke är också rörelse.  Många bäckar små brukar man ju säga och det stämmer bra in när det kommer till detta. Gör du några saker varje dag som kommer du förmodligen upp i den fysiska aktivitet som du minst behöver. Man behöver alltså inte ligga på gym och svettas om man inte vill.

 

Det handlar om att skapa vanor som tillslut känns som en naturlig del av livet och därför håller i längden. Kanske känns det motigt att i början dra på sig täckbyxor och mössa för att gå till jobbet istället för att sätta sig i en varm bil, men efter ett tag känns det inte lika hemskt längre. Kom ihåg att du gör dig själv (och ibland även andra) en tjänst genom att röra på dig mer i vardagen. Det lönar sig!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0