LISA - INTERVJU GLUTENINTOLERANS

Jag frågade en tjej i min klass lite om hur det är att utesluta gluten. Nu visade det sig att hon just fått provsvaren som visade att hon inte var glutenintolerant, men hon har hur som helst provat på att vara utan gluten en period och därför kunde hon svara bra på frågorna ändå!

Hon tycker att utbudet av glutenfria produkter är bra och att det mesta är riktigt gott. Det finns t.ex ersättare för både pasta, kakor och bröd som gör att man kan äta samma sak som resten av familjen. Och om de åt t.ex lasagne så använde de bara glutenfria lasagneplattor istället. Det finns även mjölersättning, fibrer och liknande. Det är lite dyrare med glutenfri mat dock.
Det jobbigaste tyckte hon var att när man ska åka bort och att det kan finnas gluten i så många produkter som man kanske inte tänker så mycket på. Ett exempel på det är i olika typer av kryddor. Många gånger framgår det inte riktigt på produkten om det är 100 % glutenfritt eller inte. Sen kan det vara så att alla inte riktigt har förståelse heller utan menar att visst kan du äta lite grann i alla fall? Men så funkar det ju inte..

Några tips är att kolla upp på internet om glutenintolerans, sen finns det även bra bloggar man kan kolla på. Något man också kan tänka på är att det kan bli lite andra mängder när man bakar. Man får kanske räkna med att det inte blir som med vanligt mjöl och att resultatet blir lite annars.





Här hittade jag lite info om produkter och små tips.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0