LISA - HAVREGRYNSGRÖT



Mitt bästa frukosttips är helt klart att göra en havregrynsgröt. Låter hur tråkigt som helst och utan tillbehör ser den inte speciellt god ut heller, men låt dig inte luras! Havregrynsgröt är den perfekta starten på dagen. Dels innehåller havregryn en massa bra grejer som man bra av. Du får i dig kolhydrater, protein, vitaminer, mineraler, antioxidanter, fibrer och betaglukaner (=fibersort som kan medverka till att bibehålla en sund kolesterolnivå i blodet). Dessutom är havregryn både gott, nyttigt, mättande, billigt och lätt att variera. Det tar bara någora minuter att göra och kan även ersätta en måltid om du kompleterar med en matig macka plus någon grönsak. Gröten är snäll mot magen och håller ditt blodsocker på en jämn nivå som gör att du inte blir hungrig lika snabbt. Det finns helt enkelt väldigt många argument för att äta havregrynsgröt. Och kom inte och säg att det är äckligt för då har då inte provat med olika toppingar. Lyxa till gröten!

Grundrecept på havregrynsgröt i micron:

1 dl havregryn
2 dl vatten
ca 1 krm salt (beroende på hur mycket du själv vill ha)

Rör ihop i en djuptallrik. Kör i micron 2 minuter, rör om och sedan kör du 1 minut till. Klart!

Här kommer några olika förslag på topping:

-Hacka päron eller äpple i små bitar. När du kört gröten i 2 minuter tillsätter du bitarna plus kardemumma. Kör en minut till. Servera med hackade nötter eller mandel samt kanel.

-Rivet äpple, lingonsylt och kanel.

-Banan och russin.

-Äppelmos och kanel.

-Blåbär, kardemumma, kanel och mandel.

-Hacka torkade aprikoser i små bitar som du tillsätter innan du kör gröten i micron. Servera med solrosfrön.

-Tillsätt frysta hallon sista minuten.

Och jag tycker absolut att man ska servera mjölk till, annars blir det väldigt torrt. Men det är ju så klart en smaksak. Ett tips är att testa havredryck till. Ganska speciell smak som jag personligen inte tycker är så god att dricka som den är, men tillsammans med gröten passar den väldigt bra.


SMAKLIG GRÖT!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0